Nu lanserar vi AI-klivet

AI Arena har etablerat sig som en viktig mötesplats för acceleration av AI-tillämpning inom samhällsbyggnadssektorn. Nu utökar vi verksamheten med AI-klivet, en tjänst som handfast ska stötta företag, kommuner och andra organisationer att komma i gång med AI-tillämpning - från uppstart till uppskalning.

Verksamheten började som ett delprojekt inom innovationsprogrammet Smart Built Environments strategiska satsning “Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet”. Nu har AI Arena beviljats stöd från programmet för fortsättningsprojektet AI-klivet. BIM Alliance, IQ Samhällsbyggnad och Geoforum Sverige kommer vara partnerorganisationer och bidra till utvecklingen av arenan.

– Det känns fantastiskt roligt att växla upp AI Arena. Vi kommer framåt ha ett ökat fokus på utvecklingen i omvärlden inklusive internationell utblick med hjälp av de här organisationernas medlemmar, men också genom att vi startar en Advisory Board för AI Arena där spännande och kunniga experter från flera olika länder kommer delta, säger verksamhetsansvarig Ann-Kristin Belkert.

Läs mer och anmäl dig här

Föregående
Föregående

Röster om AI-klivet

Nästa
Nästa

Regeringen tillsätter AI-kommission