Team Paramountric vinner Hackathon

Team Paramountric vann BIM/GIS Hackathon 2023 med tävlingsbidraget ”Koppla miljödata i tidigt skede”.

Andreas Rudenå, Team Paramountric

Juryns motivering 

Team Paramountric har visat hur öppna format kommer till användning och att det är framtiden. På ett inspirerande sätt ges en lösning på hur hållbara materialval kan synliggöras i projektering. Tävlingsbidraget visar med ett visuellt workflow en arbetsyta med noder som kopplas ihop med varandra för att tydliggöra hur data har filtrerats. Redovisningen är både översiktlig och ger detaljer för den tekniskt intresserade. Som bonus fick vi se ett interface mellan naturligt språk och modell, säger juryn.

Team Paramontric består av medlemmarna Andreas Rudenå, Jonathan Quist, Estanislao Sarandón och Andreas Lundberg. Vinsten bestod av att presentera lösningen på konferensen Arbeta smart och ett presentkort. Det vinnande teamet kommer även att erbjudas möjlighet att presentera sin lösning för utmaningsägarna, Trafikverket och/eller BASTA. 

Se den vinnande lösningen.

Se en intervju med Andreas Rudenå, Team Paramountric.

Hedersomnämnande

Juryns hedersomnämnande gick till finalisterna:

  • Team Sweco Sverige, Digital Services, med lösningen “SMILe, nu automatiserar vi verifieringen av leveransspecifikationen”. En lösning som verkligen behövs och ger nytta här och nu, enligt juryn. Se deras lösning.

  • Team Ängelholms Geodesi, med lösningen “D5Solutions”. En lösning som visar att öppna format är framtiden och som konkretiserar interoperabilitet. En riktigt bra kombination av BIM och GIS, enligt juryn. Se deras lösning.

Arrangörer

BIM/GIS Hackathon 2023 arrangerades av AI Arena, BIM Alliance, Geoforum Sverige, Sweco och Trafikverket som ett initiativ för att öka medvetenheten om, och visa värdet av öppna standarder.

Föregående
Föregående

AI till stor nytta inom förvaltning

Nästa
Nästa

BIM/GIS Hackathon med öppna standarder