Rapport: Vi har höjt kunskapsnivån kring AI hos nyckelaktörer

Projektledare för Kraftsamlingen Mariell Juhlin (till vänster) med delprojektledarna Ann-Kristin Belkert (mitten) och Marcus Weiland (till höger).

AI Arena var en del av det strategiska projektet Kraftsamling AI i samhällsbyggandet. Syftet med kraftsamlingen har varit att bidra till en hållbar utveckling och faktiska affärs- och samhällsnyttor i samhällsbyggnadssektorn genom ökad tillämpning av AI. Nu kan du ta del av resultaten från projektet.

Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet är ett av de strategiska projekt som genomförts i innovationsprogrammet Smart Built Environment. Nu finns resultaten publicerade i form av en slutrapport för projektet. Rapporten är skriven av projektledare Mariell Juhlin, Johan Bergman, Marcus Weiland, Ann-Kristin Belkert med flera.

– Det viktigaste resultatet är nog att vi bidragit till att höja medvetenheten och kunskapsnivån kring AI hos nyckelaktörer i samhällsbyggnadssektorn. Vi har också skapat en naturlig mötesplats för kunskapsinhämtning, nätverkande och utbyte av erfarenheter med fokus på AI i vår AI Arena. Våra aktiviteter har bidragit till att föra samman olika behovsägare med liknande utmaningar. Vi har matchat aktörer med relevanta AI-specialister, skapat nya ekosystem och hittat nya sätt att arbeta. Det innebär att fler kan, och vågar, pröva AI, säger Marielle Juhlin, projekteldare för Kraftsamling AI.

Ta del av slutrapporten här

Läs en intervju med projektledare Mariell Juhlin

AI Arena fortsätter och startar nu satsningen AI-klivet som syftar till att hjälpa sektorn att ta nästa steg i sin AI-resa. Läs mer om det här.

Föregående
Föregående

Anmäl intresse för nästa etapp av AI Arena: AI-klivet

Nästa
Nästa

Debattartikel i Di: AI är nyckeln till hållbart samhällsbyggande