Nu bygger vi upp AI Arena

Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X etablerar och utvecklar tillsammans en behovsdriven AI Arena för tillämpning av artificiell intelligens inom samhällsbyggnadssektorn.

Samhällsbyggnadssektorn har mycket att vinna på att jobba mer med artificiell intelligens (AI). Potentialen finns inom ökad effektivitet, högre kvalitet, hållbarhet och säkerhet, minskade kostnader samt spårning. Innovationsprogrammet Smart Built Environments strategiska projekt Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet är en stor satsning som engagerar sektorns aktörer i att kunna dra nytta av AI utifrån både samhälls- och affärsperspektiv. En del i satsningen är delprojektet AI-arenan som leds och utvecklas av Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X (FPX) i samverkan.

AI Arena kommer att vara en öppen mötes- och kunskapsplattform för alla aktörer inom sektorn. Syftet med arenan är att accelerera kunskap kring vad AI innebär, sprida goda exempel på tillämpningsområden för AI, ge möjligheter till erfarenhetsutbyte, bygga nätverk inom området och börja testa. Här på AI Arenas webbplats ser du vilka evenemang som är planerade och i vår kunskapsbank kommer vi att samla inspelade webbinarier och annat kunskapsmaterial.

Föregående
Föregående

Boka in våra AI-luncher